söndag 27 april 2014

Fototriss-tema-mod

I veckans fototriss är temat "mod", så jag försöker väl morska upp mig. Mod är någonting man gör ändå, trots att man är rädd. 
Jag skulle aldrig i världen hänga i en liten plast-påse uppe i skyn, det är MOD för mig, om den som flyger är rädd vet jag dock inte.

En gräsand med stort MOD biter mig i tummen. Om jag hade varit rädd för fåglar hade även jag varit modig, men jag bara älskar dom.
Det finns de som tycker att det är MOD att måla, särskilt om man som jag visar upp konstverken. Själv är jag inte så orolig för det.
Ha en trevlig vecka/AX

söndag 20 april 2014

Fototriss-tema-vass

I veckans fototriss är temat "vass", lite synonymer - skarp, spetsig, slipan, frän, bitande, kraftfull, snärtig, bra, skicklig, snygg, elegant.

Vass-duktig- Sonen är vass på spela gitarr tycker jag.

Vass-snygg- Sorgmanteln är vass, en riktig snygging.

Vass-skarp- Näbben är vass, bra de, för att hacka fett med.
 

Ha en fin vecka / AX

söndag 13 april 2014

Fototriss-personlig

I veckans fototriss är temat personlig. Mina händer möter den duk min farmor vävde.. Det är svårt att veta när, men jag tror det är en av de sista dukarna hon vävde innan hon dog. Någonstans senare delen av 60-talet. Jag fick den då, och har den nu, handens arbete, handens minne, och minnen för mig som brukade leka med "båtarna", skyttlarna.
Nästa bild blir ett svarv-prov i metall som min far gjort på en utbildning för många år sedan. Ganska nyss den kom i min ägo, brukar titta på den och återigen tänka på handens arbete och minne, det personliga handlaget. 
Själv har jag många handens minnen genom åren, en drift och ett intresse, och ett av dom genomgående är måleriet. Så här möter min hand mitt eget handens verk och minne. Min personliga tolkning av världen.
Ha en fin vecka/AX


söndag 6 april 2014

Fototriss-tema-gult

I veckans fototriss är temat "gult". Färgen som svävar i frekvensen mellan grön och röd. Inom måleriet används den ofta till ljus och är en komplementfärg till blå. Beroende på var man bor och vad man tror symboliserar färgen alltifrån glädje, hopp, framgång till falskhet, sjukdom och avundsjuka. Mångtydig färg alltså.
Den här gången är det tävling med priser från Coolstuff, om jag fick önska mig nåt där skulle det vara Helikoptern att filma och fota med, tänk så överraskade fåglarna häromkring skulle bli. (skulle ännu hellre ha drönaren, men har ingen fåne)
Tar några bilder från dagen.

I en stad i byggnation lyser kranarna gula mot blå himmel.

Eldens gula lågor trivs med sina närstående vänner orange och röd.
En uppmaning på skylten-dykning förbjuden. Undrar om killen funderar på ett litet dyk, men skulle va svårt ta sig genom isen.
Ha en trevlig vecka/AX