söndag 29 maj 2011

Fototriss-tema-LJUS

I veckans Foto-triss är temat LJUS. Den här gången är det också en tävling med vinst(kamerastativ) ifrån Cool Stuff, det är också min favoritpryl hos dem. Det börjar bli sommar här, och sommaren i norr är ljus, så det passar bra som tema.
Jag börjar med en bild på ljuset som kommer ifrån ovan, solen.
Ett ljust möte med en Asiatisk fågel, en främling, har varit veckans ljuspunkt. Fantanstisk Mandarin-and, något jag aldrig skådad förr, en raritet. Här har han slagit följe med en gräsand.



Ett annat ljust djur-möte i staden var med den här Stadsharen. Vilken liten sötnos.

Ha en ljus dag! Axart

söndag 22 maj 2011

Fototriss-tema -PLATTA

Veckans tema i Foto-Triss är "Platta". Igår var det kulturnatta i Umeå och många bilder blev det. Jag gick till Galleri Paletten på vernissage där konstnären Laila Koukkari ställde ut, och där bjöds på tilltugg, goda och platta bröd med lax på. Mums.
Där spelade också tjejerna "Ingrid", de borde ge ut en platta med låtarna de sjöng, så duktiga de var. 

Här en graffitimålare som utför konst på en stor platta.

Ha en bra dag/AX   AXART

söndag 15 maj 2011

Fototriss- Tema- Många

Temat i veckans Fototriss är "Många" - Intressant tema. Det kändes väldigt svårt till att börja med, för att sedan kännas ganska självklart.

Börjar med Afghanerna Arne och Noah - Det krävs många hårstrån för att täcka en Afghans kropp så att det blir fullt påpälsad. Sen har de här "herrarna" under helgen fått många, många kramar från mig. (Noah är den rufsiga, Arne är den förnäme)
 
Vidare på samma spår -  Här en bild av en Bläs-and. Det krävs många fjädrar och dun för att täcka en ands kropp så att den blir fullfjädrad. Den här hanen uppvaktar också en hona, i förhoppning att det ska bli många and-ungar.
Jag avslutar med en bild på en gräsmatta - som förstås består av många, många gräs-strån. Ofta finns det också många arter av gräs och blad i den marktäckande grönskan.
Ha en fortsatt skön helg! Vill ni ser mina konstverk gå in på AXART

söndag 8 maj 2011

Foto-triss-tema-Drömma

Veckans tema i FOTO-TRISS är drömma. Drömma kan vara underbart, men det kan också vara väldigt kravfyllt. Som det står i Michael Wiehe´s sång. "O, jag tänkte på alla dom drömmar man drömt, som en efter en har tat´slut".
Den första bilden är på en foto-bok med bilder av mina målningar med känslo-fåglar(emotional birds), illustrerade med texten ur "flickan och kråkan".
Galleristen Marianne beskådar andra drömmar, jag drömt. En "wonded bird", en "Awkward bird" och en "Senseless bird".
Jag avslutar min foto-triss med en "hopeless bird", för den har nog drömmarna tagit alldeles slut.
Ha en bra dag, dröm sött.
För att se mer av min konst gå in på Axart

söndag 1 maj 2011

Fototriss-tema- Så här ser det ut där du är idag.

Veckans FOTO-TRISS har temat - så här ser det ut där du är idag. Jag är i Piteå, Norrbotten, inte så mycket blommor och blader än, isen ligger också delvis kvar på älven.

Här en bild "nere vid Pite-älva", en ensam videkisse med vatten och is som bakgrund.

En blå och en rosa blåsippa på kärleks-stigen, ett vackert par.

 En katt som inte alls tyckte att den stora hunden som kom på besök var rolig.